T-Xchange

Boost voor T-Xchange

De joint venture T-Xchange, een kenniscentrum van de UT en Thales Nederland gericht op serious gaming, is officieel ondergebracht op de UT campus. Het personeel van T-Xchange profiteert zo optimaal van de faciliteiten in het Virtual Reality Lab op de campus.

Naar goed Twents gebruik werd het moment gevierd met een ‘intrekkersmoal’ waarbij de Enschedese burgemeester Peter den Oudsten, prof. dr. Rob de Wijk (directeur The Hague Security Delta), rector Ed Brinksma en Lukas Roffel (CTO Thales Nederland) te gast waren.

Serious Gaming
T-Xchange, opgestart in 2005 door UT-prof. Fred van Houten en voormalig CTO Dick Arnold van Thales, is een kenniscentrum op het gebied van serious gaming en procesfacilitering. Het doel is vooral het bieden van ontwerpondersteuning. Het Virtual Reality lab op de campus van de UT speelt daarin een centrale rol.

T-Xchange ondersteunt complexe besluitvormingsprocessen in vakgebieden als productontwikkeling, ruimtelijke ordening, veiligheid en gezondheidszorg. In het VR lab worden gebruikers het op een creatieve manier eens over een probleemstelling. Zo trainen de gebruikers crisissituaties of testen nieuwe producten en diensten.
Lukas Roffel van Thales: " De T-Xchange en de samenwerking met de UT is een belangrijke innovatiemotor voor het oplossen van complexe vraagstukken."

Terug naar het overzicht

Gepubliceerd op:
31 maart 2014

Deel deze Alert met je netwerk:

Meld u aan voor ThalesAlerts

Dhr. Mevr.ThalesAlerts doorsturenHallo,

Deze ThalesAlerts wil ik je graag laten zien:

http://thalesalerts.nl/2014/Maart/Boost%20voor%20T-Xchange.doc/

ThalesAlerts afmelden


Neem contact op met ThalesAlerts

Dhr. Mevr.