drones

APAR slaagt weer voor testen

Het Deense marineschip HDMS Peter Willemoes heft onlangs op volle zee testen uitgevoerd waarin de Thales APAR radar aan moest tonen in staat te zijn om missiles te geleiden naar luchtdoelen. De testen gingen zoals verwacht: alle vier de dreigingen werden door middle van APAR onschadelijk gemaakt.

In de testen werd een Banshee onbemand vliegtuigje in de lucht gebracht dat een aanvalskoers volgde richting HDMS Peter Willemoes. De dreiging werd door het schip opgemerkt en het afweersysteem vuurde een ESSM missile af die door APAR exact naar de naderende dreiging werd gedirigeerd. Met succes, het doel werd vernietigd.

Daarna werd het lastiger. Er werden maar liefst drie Banshee dreigingen tegelijk in de lucht gebracht. Hierdoor werd het noodzakelijk dat APAR drie afweer missiles tegelijk naar deze drie doelen geleidde. Door de unieke Interrupted Continuous Wave Illumination technologie waarover APAR beschikt, was dit echter geen probleem. Alle drie de dreigingen werden geëlimineerd.

De testen werden uitgevoerd op de Missile Test Range op de Atlantische Oceaan, bij de Schotse kust. HDMS Peter Willemoes werd vergezeld van het zusterschip HDMS Niels Juel.

HDMS Peter Willemoes is één van de drie luchtverdedigingsfregatten van de Iver Huitfeldt klasse van de Koninklijke Deense Marine. De andere twee zijn HDMS Iver Huitfeldt en HDMS Niels Juel. Deze schepen hebben hetzelfde luchtverdedigingssysteem als de Nederlandse “De Zeven Provinciën” klasse fregatten en de Duitse “Sachsen” klasse schepen. De Thales SMART-L langeafstandsradar en de Thales multi-functie radar APAR vormen de kern van dit system.

Terug naar het overzicht

Gepubliceerd op:
31 januari 2014

Deel deze Alert met je netwerk:

Meld u aan voor ThalesAlerts

Dhr. Mevr.ThalesAlerts doorsturenHallo,

Deze ThalesAlerts wil ik je graag laten zien:

http://thalesalerts.nl/2014/Januari/APAR%20slaagt%20weer%20voor%20testen.doc/

ThalesAlerts afmelden


Neem contact op met ThalesAlerts

Dhr. Mevr.