SMART-S Mk2

Thales op nieuwe Maleisische schepen

Thales heeft een opdracht gekregen voor de levering van zes SMART-S Mk2 rondzoekradars en zes CAPTAS-2 sonar systemen, Deze sensoren zullen worden geïnstalleerd op de zes in aanbouw zijnde patrouilleschepen van de Koninklijke Maleise Marine.

De schepen worden gebouwd door Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd in Maleisie. De eerste SMART-S Mk2 radar wordt binnen enkele jaren geleverd. Thales Nederland zal de eerste twee radarsystemen bouwen en testen. De andere vier radarsystemen worden geassembleerd en getest door hoofdaannemer Contraves in Maleisië met behulp van Thales componenten en knowhow.

Maleisië heeft ook de Thales CAPTAS-2 sonar geselecteerd die deel uitmaakt van de CAPTAS familie van Variabele Diepte Sonars. Dit systeem is ontwikkeld voor het detecteren van stille onderzeeërs waardoor oppervlakteschepen in staat worden gesteld om alle anti-submarine taken uit te voeren.

In Europa is Thales markleider op het gebied van marine radars, en wereldwijd zelfs op het gebied van sonars en onderwatersystemen.

Terug naar het overzicht

Gepubliceerd op:
28 februari 2014

Deel deze Alert met je netwerk:

Meld u aan voor ThalesAlerts

Dhr. Mevr.ThalesAlerts doorsturenHallo,

Deze ThalesAlerts wil ik je graag laten zien:

http://thalesalerts.nl/2014/Februari/Thales%20op%20nieuwe%20Maleisische%20schepen.doc/

ThalesAlerts afmelden


Neem contact op met ThalesAlerts

Dhr. Mevr.