OV chipcard poortjes

Thales krijgt contract voor OV chipkaart apparatuur Noord Zuidlijn

Deze week tekenden de stad Amsterdam en Thales Transportation Systems na een Europese aanbestedingsprocedure een contract voor de realisatie en het onderhoud van OV-Chipkaart apparatuur voor de Noord/Zuidlijn. Met het contract is een bedrag van rond de 11 miljoen euro gemoeid.

Dit contract stelt de integratie van de nieuwste apparatuur in de bestaande omgeving van het metro-netwerk zeker. In de 153 poortjes van de zeven stations van de Noord/Zuidlijn zal gebruik worden gemaakt van een door Thales ontwikkelde 3D sensortechnologie waarmee de open- en sluitsnelheid van de gates direct wordt aangepast aan het type reiziger. Hierdoor combineert het systeem meer klantvriendelijkheid en betere fraudedetectie. Tevens zal Thales Transportation Systems de Noord/Zuidlijn voorzien van 45 betaalautomaten.

Noord/Zuidlijn directeur Peter Dijk: "Wij zijn blij met deze aanbesteding, die vooral als dialoog is gevoerd om het beste resultaat te krijgen. Daarbij stond kwaliteit voorop. Voor ons een belangrijke volgende stap op weg naar de voltooiing van de Noord/Zuidlijn."

Thales zal de komende 10 jaar vanuit het landelijke Monitoring & Control Center in Huizen en het lokale service punt in Amsterdam het systeem monitoren en onderhouden. Thales is sinds 2003 verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van het Nederlandse landelijke OV-chipkaart systeem.

Afgelopen december sloten Thales Transportation Systems en de gemeente Amsterdam al een overeenkomst voor ontwerp, realisatie en onderhoud van het ICT-netwerk voor de gehele metro in Amsterdam.

Terug naar het overzicht

Gepubliceerd op:
28 februari 2014

Deel deze Alert met je netwerk:

Meld u aan voor ThalesAlerts

Dhr. Mevr.ThalesAlerts doorsturenHallo,

Deze ThalesAlerts wil ik je graag laten zien:

http://thalesalerts.nl/2014/Februari/Thales%20krijgt%20%20contract%20voor%20OV-Chipkaart%20apparatuur%20Noord%20Zuidlijn.doc/

ThalesAlerts afmelden


Neem contact op met ThalesAlerts

Dhr. Mevr.