Marineschepen van India

Handelsmissies

De Nederlandse overheid organiseert regelmatig handelsreizen naar landen of regio’s die commercieel interessant zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven. Afgelopen maand vonden er maar liefst twee plaats. Één naar India en één naar Brazilië. Thales Nederland nam deel aan beide reizen.

Van 18 tot 23 november 2012 vond een grootschalige Nederlandse handelsmissie naar Brazilië plaats. De grootste in de Nederlandse geschiedenis met een delegatie van 157 bedrijven onder leiding van Prins Willem Alexander en Prinses Maxima, Hans Biesheuvel (voorzitter MKB-Nederland) en Lillianne Ploumen (minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). De missie was bedoeld om ondernemers voet aan de grond te laten krijgen in het land met een sterk groeiende economie en waar in 2014 het WK voetbal plaatsvindt en in 2016 de Olympische Spelen.

Voor Thales Nederland is Brazilië erg interessant omdat dit land grootse plannen heeft om haar marine te moderniseren. Er worden diverse projecten op stapel gezet voor de modernisering van bestaande schepen en voor de bouw van nieuwe schepen. Hier liggen grote mogelijkheden voor Thales Nederland.

India

Aan het 'Indira Dock' in hartje Mumbai ligt een klein stukje Nederlands grondgebied aangemeerd. Het marineschip de HrMs Rotterdam doet de Indiase miljoenenstad aan om bij te komen van de deelname aan de anti-piraterijmissie voor de oostkust van Afrika. Maar in de kantlijn heeft het bezoek nog een doel: handel drijven.

Zodra de Rotterdam was aangemeerd in Mumbai, kwamen zaterdag delegaties van de Nederlandse en Indiase defensie-industrie aan boord. Daar was het Nederland een beetje om te doen. Want India is op dit moment de grootste importeur van wapens en defensiematerieel ter wereld.

India maakte de laatste jaren miljarden vrij om tientallen nieuwe marineschepen te bouwen. Door nieuwe internationale afspraken krijgt het land meer verantwoordelijkheid voor het veilig houden van handelsroutes over de Indische Oceaan. De Indiase industrie kan dus veel orders verwachten van de marine, maar het heeft niet alle kennis zelf in huis. Ook hier liggen dus kansen voor Thales Nederland. Maar in tegenstelling tot Brazilië is India al decennia een goede klant.

Terug naar het overzicht

Gepubliceerd op:
30 november 2012

Deel deze Alert met je netwerk:

Meld u aan voor ThalesAlerts

Dhr. Mevr.ThalesAlerts doorsturenHallo,

Deze ThalesAlerts wil ik je graag laten zien:

http://thalesalerts.nl/2012/november/Handelsmissies.doc/

ThalesAlerts afmelden


Neem contact op met ThalesAlerts

Dhr. Mevr.