Goalkeeper

Thales sleept Goalkeeper update contract in de wacht

Het Nederlandse Ministerie van Defensie en Thales Nederland hebben een overeenkomst gesloten voor de update van 16 Goalkeeper Close-In Weapon systems die in gebruik zijn bij de Koninklijke Marine.

De operationele modificatie stelt de Goalkeeper in staat om de huidige en toekomstige dreigingen te kunnen pareren. Tevens worden enkele problemen opgelost op het gebied van reservedelen. De verbeterde oppervlakte mode van Goalkeeper, in combinatie met nieuwe munitie, biedt een zeer effectieve verdediging tegen oppervlaktedoelen, waaronder speedboten.

Door het gebruik van nieuwe algoritmen in de software en nieuwe electro-optische subsystemen wordt een verbetering bereikt van de predictienauwkeurigheid van Goalkeeper. Hierdoor kan het systeem ook de nieuwste generatie raketten onschadelijk maken. Het wordt ook mogelijk om meerdere Goalkeepers op één schip samen te laten werken. Goalkeeper is ontwikkeld in de jaren ’80 en met deze modificaties kan het systeem worden ingezet tot tenminste 2025.

De eerste Goalkeeper wordt in 2015 gemodificeerd door Thales. De andere systemen zullen door de Koninklijke Marine zelf worden omgebouwd op de marinebasis in Den Helder. Het contract bevat een optie voor de twee Goalkeeper systemen die zijn geïnstalleerd op de Belgische M-fregatten.

Terug naar het overzicht

Gepubliceerd op:
21 december 2012

Deel deze Alert met je netwerk:

Meld u aan voor ThalesAlerts

Dhr. Mevr.ThalesAlerts doorsturenHallo,

Deze ThalesAlerts wil ik je graag laten zien:

http://thalesalerts.nl/2012/december/Thales%20sleept%20Goalkeeper%20update%20contract%20in%20de%20wacht.doc/

ThalesAlerts afmelden


Neem contact op met ThalesAlerts

Dhr. Mevr.