Minisster Ploumen in de tweede I-Mast

Minister Ploumen doopte tweede I-Mast

Op 6 december werd de tweede Geïntegreerde Mast (IM-400) voor de patrouillevaartuigen in aanbouw van de Koninklijke Marine in bedrijf gesteld op het Thales terrein in Hengelo. De ‘doopplechtigheid’ werd voltrokken Liliane Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

“Dit marinesysteem is een prachtig voorbeeld van de gouden driehoek in de praktijk. Waarbij kennisinstellingen, overheid en industrie elk hun rol spelen met als resultaat hightech innovatie die niet alleen het landsbelang dient, maar ook nog eens een geweldig exportpotentieel heeft. Export en buitenlandse investeringen zijn onze weg om uit de crisis te komen. Uit cijfers blijkt dat onze export steeds innovatiever wordt. Dit is goed nieuws, juist daar moeten we het van hebben in de internationale concurrentiestrijd. Buitenlandse handel zorgt nu eenmaal voor binnenlandse banen”, aldus de Minister.

Na deze plechtigheid kan het geïntegreerde sensor systeem op transport om zijn plek in te nemen op de Hr. Ms. Zeeland, het tweede Offshore Patrol Vessel in aanbouw. Dit schip behoort tot de Holland klasse die zal bestaan uit totaal vier schepen (Hr Ms. Holland”, “Hr. Ms. Zeeland”, “Hr Ms Groningen” en “Hr Ms” Friesland). De schepen zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor patrouilletaken als piraterijbestrijding en anti-drugsoperaties en andere taken die handelsverkeer op zee beschermen. Ze beschikken over verregaande automatisering aan boord waardoor minimale bemanning nodig is voor het uitvoeren van missies.

De mechanische constructie voor de I-Mast wordt gebouwd door het Marinebedrijf in Den Helder. Thales Nederland bouwt de subsystemen die in de Mast worden geplaatst en is verantwoordelijk voor de algehele integratie en alle functionele testen van de Mast.

Terug naar het overzicht

Gepubliceerd op:
21 december 2012

Deel deze Alert met je netwerk:

Meld u aan voor ThalesAlerts

Dhr. Mevr.ThalesAlerts doorsturenHallo,

Deze ThalesAlerts wil ik je graag laten zien:

http://thalesalerts.nl/2012/december/Minister%20Ploumen%20doopt%20tweede%20I-Mast.doc/

ThalesAlerts afmelden


Neem contact op met ThalesAlerts

Dhr. Mevr.